STRONA GŁÓWNA
OFERTA
CENTRUM SERWISOWE
Invest-Tech
Warsztaty „Stal nierdzewna – materiał, z którego można…”
23 październik 2015

W dniach 12-13 października 2015 r. w CH Forum w Gliwicach odbyły się warsztaty architektoniczne pod hasłem przewodnim „Stal nierdzewna – materiał, z którego można…”. Celem warsztatów było wzbudzenie zainteresowania wśród studentów architektury materiałem jakim jest stal nierdzewna, materiałem z którego można… zrobić bardzo wiele

Studenci otrzymali do dyspozycji różne elementy ze stali nierdzewnej (blachy w różnych wykończeniach, pręty, rury, złom laserowy, resztki z obróbki skrawaniem), a także wszelkie potrzebne narzędzia i pomoc techniczną. Jedynym ograniczeniem była ich wyobraźnia.

Zajęcia poprzedzone zostały krótkim wprowadzeniem do świata stali nierdzewnej, a zwłaszcza kultury obchodzenia się ze stalą, przygotowanym przez prezesa SSN – Jana Myczkowskiego oraz eksperta w dziedzinie metalurgii – dr. inż. Zbigniewa Brytana.

Wiele godzin twórczej pracy urozmaicały zdjęcia przedstawiające największe osiągnięcia architektury światowej wykorzystujące stal nierdzewną, pochodzące z materiałów ISSF.

Invest-Tech był sponsorem tego wydarzenia jako członek SSN.

Innowacyjna gospodarka

Firma realizuje projekt pod nazwą
"Utworzenie Centrum Badawczo – Rozwojowego Invest-Tech"
wspófinansowany z środków
Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego.

Unia europejska
BLACHY
Invest-Tech
INVEST-TECH Sp. z o.o. ul. Płaska 32-34, 87-100 Toruń, Poland - NIP 879-22-90-755 - REGON 871546227